Nieuws: Reactie mogelijke doorstart Geef om de Jan Eef

Dit nieuwsbericht verscheen eerder op de website van de Amsterdamse Piratenpartij.

Na een heftige anderhalve week, waarin het volledige team opstapte, kan winkelstraatvereniging Geef om de Jan Eef met steun van het stadsdeel en de gemeente mogelijk toch een doorstart maken. Op 23 mei werd een motie van de Piratenpartij om de mogelijkheden van overbruggingsfinanciering voor Geef om de Jan Eef te onderzoeken unaniem aangenomen. Helaas maakte initiatiefnemer Jeroen Jonkers op 31 mei in het Parool bekend met zijn volledige team te moeten stoppen omdat het niet op tijd was gelukt overbruggingsfinanciering te vinden. Een paar dagen later bleek dit alsnog gelukt maar toen was het voor de drijvende krachten achter de vereniging al te laat. Fractievoorzitter Jelle de Graaf: “Ik ben blij dat deze belangrijke organisatie een tweede kans krijgt, maar het is pijnlijk dat Jeroen Jonkers en zijn team eerst de handdoek in de ring moesten gooien voor dit mogelijk werd. De toekomst van Geef om de Jan Eef blijft nu onzeker. De afgelopen dagen laten opnieuw zien dat de gemeente op een fundamenteel andere manier moeten leren omgaan met vernieuwende maatschappelijke initiatieven die niet zo makkelijk in hokjes te vangen zijn. Als Piratenpartij zullen we hier in de politieke arena en daarbuiten voor blijven strijden.”